Haberler

81 il 81 Anaokulu Projesi Kapsamında Tamamlanan Anaokullarının Toplu Açılışı Coşkuyla Gerçekleşti

81 il 81 Anaokulu Projesi Kapsamında Tamamlanan Anaokullarının Toplu Açılışı Coşkuyla Gerçekleşti

Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı’nın hayata geçirdiği “81 ilde 81 Anaokulu” projesiyle yapımı tamamlanan Erzincan, Erzurum, Ordu, Hatay, Batman, Siirt, Samsun, Muş, Antalya, Çanakkale, Elazığ ve Kars’taki toplamda 12 anaokulunun açılışı törenle yapıldı.

Anaokullarının açılış töreni Erzincan’da gerçekleştirildi. Erzurum, Ordu, Hatay, Batman, Siirt, Samsun, Muş, Antalya, Çanakkale, Elazığ ve Kars’a canlı bağlantının kurulduğu törene Başbakan Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım, Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcıları İsmail Hakkı Turunç, Naci Yorulmaz, Genel Sekreter Hüseyin Can, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet İşgüzar, Yönetim Kurulu Üyeleri Ercan Tan, Cengiz Yurdabekçi, İstanbul Şubesi Başkanı İlhami Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Cevdet Yılmaz ve Vedat Demiröz, Kızılay Genel Başkan Vekili Naci Yorulmaz, Fırat Kalkanı Harekatı´nda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Selim Topal´ın annesi Hatice Topal ile babası Salih Topal katıldı. Canlı bağlantı yapılan illerden açılış etkinliğini Batman’da Yönetim Kurulu Üyesi Sabahattin Tezdiğ takip ederken Erzurum, Ordu, Hatay, Siirt, Samsun, Sivas, Muş, Antalya, Çanakkale, Elazığ ve Kars’ta ise Kızılay İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, açılışı gerçekleşen şehrin Kızılay şube başkanları, illerin valileri, milli eğitim müdürleri, bağışçılar ile çok sayıda davetli eşlik etti.


 
“Eğitime ve insana yapılan yatırım dünyadaki en anlamlı yatırımdır”  
 
Eğitime ve insana yapılan yatırımın dünyadaki en anlamlı ve geri dönüşü en faydalı olan yatırım olduğunu dile getiren Başbakan Binali Yıldırım, projede Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı, bağışçılar ve Millî Eğitim Bakanlığı’nın aktif rol oynadığını vurguladı. Şu anda 25 inşaatın devam ettiğini belirten Yıldırım, açılışı yapılan anaokuluna Fırat Kalkanı Harekâtı sırasında Bab´ta şehit olan 1992 doğumlu Piyade Uzman Çavuş Selim Topal´ın adının verildiğini söyledi.
 
Türkiye’de çocukların 3 yaşından başlayıp, 6 yaşına kadar okula hazırlık dönemini geçirdiğine değinen Yıldırım, bu şekilde okula gitmeden birçok alanda kendilerini aslında hazır hale getirdiklerini ifade etti. Güzel bir hizmeti başlatacaklarını anlatan Başbakan Yıldırım, bu okulların yapılmasında, projenin dizaynında emeği geçen bağışçılara ve kurumlara teşekkürlerini iletti. İnsanın evlatlarına teşekkür etmesinin zor olduğunu belirten Yıldırım, "Erzincan’da açacağımız okulun finansmanını sağlayan da büyük oğlum Bülent Yıldırım'dır. Onu da bu arada zikretmeme müsaade edin.” dedi.


 
“Projeye emeği geçenlere teşekkür ediyorum”
 
Himayelerinde gerçekleşen 81 il 81 Anaokulu Projesine her anlamda daima destek veren Başbakan Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, projeyi dizayn eden İstanbul Şube Başkanlığı ve başkanı İlhami Yıldırım ile emeği geçenlere teşekkürlerini ifade eden Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise projenin okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması amacıyla başlatıldığını söyledi. Kızılay İstanbul Şube Başkanlığı’nın bağışçıları aracılığıyla 81 ilde 81 anaokulu yaptırılıp Millî Eğitim Bakanlığına devredileceğini anlatan Yılmaz, "Semiha Yıldırım hanımefendinin rehberliğinde 2017 yılında 66 ilimizin bağışçıları tespit edilmiş, okul arsaları belirlenmiş ve 25 ilde inşaatlar başlamıştır. Ay yıldızlı bayrağımızın ilham alındığı modern eğitim gereklerini içerisinde barındıran 500 metrekare kullanım alanıyla 4 derslik ve çok amaçlı salonu bulunan okullarımızda evlatlarımız eğitim alacaklardır." diye konuştu.
 
Bu okulların iç mekânlarının özel olarak tasarlandığını dile getiren Yılmaz, yapımı tamamlanan Kızılay anaokullarının Bakanlığın çatısı altında toplanacağını aktardı.



Semiha Yıldırım’dan Dedesi Adına Anaokulu
 
Projeyi destekleyen Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı ve bağışçılara teşekkür eden Semiha Yıldırım, "Bir öğretmen olarak değil bir anne, bir kadın olarak da eğitimin yeni nesillerimize neler kazandıracağını bizzat izleme imkânı bulduk. Yeni nesillerimizin yetişmesinde, yarınlara hazırlanmalarında benim de payım olmasından daima gurur duydum. Her yeni açılan okul, bana gelecek nesiller adına umutlar veriyor. Bu projenin oluşmasında, uygulanmasında çok güzel destekler aldık, fevkalade fikirlerle, görüşlerle karşılaştık. Bu sinerjiyi en iyi şekilde kullanmaya gayret ettik. Bir okulumuza bir şehidimizin ismini vererek toplumsal hassasiyetlerimize ve birlik ruhumuza bir katkıda bulunmak istedik. Çanakkale şehidi dedemin adını verdiğimiz okulu açıyoruz. Bu vesileyle, vatan uğruna canını vermiş tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimizin bir an önce sıhhatlerine kavuşması için dua ediyoruz. Şu anda sınırlarımızın güvenliğini sağlamakta olan Zeytin Dalı Operasyonu'nda görev alan güvenlik güçlerimizin Rabb'im yardımcıları olsun. Görevlerini başarıyla tamamlayıp biran önce sağ salim dönmeleri için dua ediyoruz. Onlar büyük fedakârlıklarla bu millete hizmet ederek çocuklarımızın güvenle okullarına gitmelerini sağlıyorlar. İnşallah bu okullarda yetişecek çocuklarımızın da gelecekte ülkemize en güzel şekilde hizmet edeceklerine inanıyorum." ifadesinde bulundu.

Bağış Yap