Haberler

Kızılay İstanbul Şube Başkanlığı Çocuklara Mutluluk Giydiriyor

Kızılay İstanbul Şube Başkanlığı Çocuklara Mutluluk Giydiriyor

Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı, çocuklar için 81 ilde yürüttüğü proje ve çalışmalara giyim yardımları ile devam ediyor. Proje kapsamında 40 ilde 28 bin miniğe "mutluluk giydirilecek".

Yardım faaliyetleri başta olmak üzere kan bağışı, sağlık ve eğitim alanında çalışmalarını sürdüren Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı tüm yurtta kardeşliğimizi pekiştirecek projeleri bir bir hayata geçiriyor. Çocuklarımız ile ilgili projelere özel önem veren Şube Başkanlığı, geçtiğimiz aylarda 81 ile 81 anaokulu projesini de başlatmıştı.

Başkanlık şimdi de çocuklarımızı bir nebze olsun mutlu etmek ve giyim ihtiyaçlarını karşılamak için 7 bölge 40 ilde 28 bin minik kardeşimizi giydiriyor.

İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım ve Şube Yönetim Kurulu Üyeleri belirlenen illeri, tek tek, bölge bölge ziyaret ederek, çocuklarımıza mutluluk giydiriyor.

İçinde çocuk olan projelerin kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade eden Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım "Türk Kızılayı çatısı altında yapılan her yardım ve projenin manevi değer ve gücünün birbiri ile karşılaştırılamayacak kadar değerli olduğunun bilincindeyiz ve çocuklarımız için atılan her bir adımın, yardımın ve yürütülen projenin aynı zamanda yarınımıza yapılan bir yatırım olduğunun farkındalığı ile hareket ediyoruz. Bu minvalde, 81 il 81 Anaokulu projemiz ile ülke çapında çocuklarımızın okul öncesi eğitiminde de rol almaya devam ediyoruz. Her yıl düzenli olarak 23 Nisan vesilesi ile 81 ilden minik kardeşlerimiz ile buluşuyor ve onları refakatçileri ile İstanbul’u dolu dolu yaşatacak şekilde misafir ediyoruz" dedi.

“Minik Kardeşlerimiz Yalnızca Geleceğimizin Değil, Bugünümüzün de Teminatıdır”

Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, “ Çocuklarımız için ve çocuklarımız ile yaptığımız her projenin şahsım adına önemi ve değeri çok büyük. Kızılay içinde geçirdiği yıllarda onların gülüşlerinden ve memnuniyetlerinden daha hatırı sayılır ve huzur veren bir teşekkür bilmiyorum. İstanbul Kızılay Yönetim Kurulu’ndaki tüm arkadaşlarımız ile minik kardeşlerimiz için her alanda seferberliğimize devam ediyoruz.  Hepimiz farklı şehirlerde birbirinden güzel kardeşlerimiz ile buluşuyoruz. Onları giydiriyoruz, birlikte paylaşıyoruz. Diğer yandan 81 ilde yapımları tüm hızı ile devam eden, çok yakında açılışları gerçekleştirilecek Kızılay anaokullarımızın yapımlarını denetliyoruz. Rabbim tüm Kızılaycıları ve Kızılay gönüllülerini muvaffak kılsın. Çocuklarımız için her şeye değer çünkü onlar söylendiği gibi geleceğimizin değil bugünümüzün de teminatı ve geleceğe umutla bakmamızın yegâne nedeni.” ifadelerini kullandı.

Çalışmalar çerçevesinde 81 ilde yürütülen çocukları giydirme yardım kampanyasında şehirler neredeyse tamamlanmak üzere. Son ziyaret edilen ve miniklerimize mutluluk giydirilen şehirler şöyle; Kocaeli, Bolu, Düzce, İstanbul, Aydın, Amasya, Yozgat, Elazığ ve Tokat.

 

81 il 81 Anaokulu Projesi

Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı’nın başlattığı yenilikçi projelerden biri olan “81 İl 81 Anaokulu Projesi”, tüm ülke çapında bir eğitim projesidir. Başbakanımız Binali Yıldırım’ın değerli eşi Semiha Yıldırım Hanımefendi himayelerinde yürütülen proje 81 ilde 81 anaokulu inşasını içermektedir. Kızılay için en önemli misyonlardan biri eğitimdir ve projeye de bu perspektif ile başlanmıştır. Proje, okul öncesi eğitimin, tüm eğitim ve öğretim hayatının temelinin atıldığı bir dönem olması nedeni ile geleceğe ve gelecek nesillere yapılmış vizyoner bir yatırım olarak değerlendirilmektedir. 81 ilde yapılacak olan anaokulları Türk Bayrağının simgeleri olan ay ve yıldızı esas alan mimari bir yapıda inşa ediliyor. 390 metrekare kapalı, 110 metrekare açık alana kurulan Türk Kızılayı Anaokullarında çocukların gelişimi için tüm eğitimi ve oyun birimleri tam kapasiteye sahip.

Bağış Yap