Haberler

81 İl 81 Anaokulu Projemiz Hız Kesmeden Devam Ediyor.

81 İl 81 Anaokulu Projemiz Hız Kesmeden Devam Ediyor.

Türk Kızılay İstanbul Şube Başkanlığımızın 2016 senesinde başlattığı ve tamamlandığında Milli Eğitim Bakanlığımıza devrettiği, 81 İl 81 Anaokulu projemiz siz değerli bağışcılarımızın kıymetli destekleri ile bugünümüze kadar tüm hızıyla hız kesmeden devam etmekte.

PROJENİN HAMİSİ SAYIN SEMİHA YILDIRIM HANIMEFENDİ

         Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığımızın himayelerinde Sayın Semiha YILDIRIM hanımefendinin öncülüğünde okul öncesi eğitime destek vermek ve farkındalık yaratmak amacıyla, 81 İl 81 Anaokulu Projesini tasarlamıştır. Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı tarafından, bağışçılar aracılığı ile 81 İlimize 81 Kızılay Anaokulu yaptırıp bu anaokullarını İl Milli Eğitim Müdürlüklerine devretmeyi amaçlayarak harekete geçilmiştir. Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı ilk olarak 2016 yılında Bitlis’in Adilcevaz ilçesine inşa ettiği ve Milli Eğitim Bakanlığına devrettiği  İlk Umut Anaokulu ile bu iyilik maratonuna başlamıştır.

        Proje kapsamında bugüne kadar 23 Kızılay Anaokulu tamamlanarak Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiş ve eğitime açılarak 3000’den fazla öğrenciye hizmet vermektedir .Öte yandan 15 Kızılay Anaokulunun inşaatları tamamlanmış ve Milli Eğitim devir işlemleri sürmektedir. 5 Kızılay Anaokulumuzda ise inşaat çalışmaları son sürat devam etmektedir.

        Açılmaya hazır ve inşaatı devam eden okullarımız ile Türkiye’nin yarınlarına yön vermeye devam ediyoruz. Evlatlarımızın daha modern ve kaliteli bir eğitim standartında bir gelecek hazırlanması adına, Milli Eğitim Bakanlığımıza bitiminde devrettiğimiz 81 il 81 Anaokulu Projemiz tüm hız ve özverili çalışma prensibi ile yol almaya, siz kıymetli bağışçılarımız sayesinde devam ediyor.

       Bizler bu proje ile gururla taşıdığımız Kızılay sancağını gelecek nesillere aktarmak, onlara ebediyen bu merhamet bayrağını daha da ileriye götürmeleri gereken bir vazife olduğunu aşılamak ve gayret ile hak ettiği yerlerde, hak ettiği insanların elinde olmalarını ve bu minvalde hareket etmelerini sağlayacak şekilde bir nesil yetiştirmek amacı içerisindeyiz. Dileğimiz o ki bu kutlu davada değerli bağışçılarımız ile bu hedefimizi gerçekleştirmek temennisi içinde olabilelim. Anaokullarımızdan başlayarak umut dolu mutlu çocuklar yetiştirebilelim.  Bu zorlu süreçte desteklerinizi ve takdirlerinizi bekliyor, proje kapsamında değerli katkılarınıza talip olmayı umut ediyoruz. Ne mutlu, umutlu bir nesil için desteklerini esirgemeyen başta projemizin hamisi sayın Semiha Yıldırım hanımefendi ve onun nezdinde bu projeye gönül veren kıymetli bağışçılarımıza.

#İyilikSensizOlmaz

 

Bağış Yap