Haberler

Gökçen Seven Kızılay Anaokulumuzun Açılışı Gerçekleşti.

Gökçen Seven Kızılay Anaokulumuzun Açılışı Gerçekleşti.

"81 İl 81 Anaokulu" projesi kapsamında Edirne Uzunköprüde yapılan Gökçen Seven Kızılay Anaokulumuzun açılışını Türkiye Cumhuriyeti 27. Başbakanı Binali Yıldırım, projemizin mihmandarı Semiha Yıldırım hanımefendi, Millî Eğitim Bakanımız Mahmut Özer, Edirne Valimiz Ekrem Canalp ve kıymetli protokolümüzün katılımlarıyla ile gerçekleştirdik. Evlatlarımıza, velilerimize ve kıymetli öğretmenlerimize hayırlı olsun. 🇹🇷🌙 📍Edirne / Uzunköprü Gökçen Seven Kızılay Anaokulu

AK Parti Genel Başkanvekili, Türkiye Cumhuriyeti son Başbakanı Binali Yıldırım ve Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım ile birlikte Türk Kızılay İstanbul Merkez Şubenin "81 İl 81 Anaokulu Projesi" kapsamında Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde hayırsever tarafından yaptırılan Gökçen Seven Kızılay Anaokulu'nun açılışını yaptı.

Yıldırım ile Özer'i, Vali Ekrem Canalp, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı ile kurum müdürleri ve öğrenciler karşıladı.

Öğrenciler, Yıldırım ve Bakan Özer'e çiçek verdi.

Ardından Meriç İlkokulu öğrencilerinden oluşan mehter takımı gösteri sundu. Özer, mehteran takımı aletlerinin yenilenmesi için yetkililere talimat verdi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "81 İl 81 Anaokulu" projesi kapsamında Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde yapılan Gökçen Seven Kızılay Anaokulu'nu açtı.

Açılışa Bakan Özer'in yanı sıra AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da katıldı. Açılışta konuşan Bakan Özer, Sağlık Bakanlığı'nın aldığı yeni koronavirüs kararlarını hatırlatarak korona virüs vakası tespit edildiği zaman sınıfların kapatılmayacağını, sadece vaka tespit edilen öğrenci ve öğretmenin karantinaya alınacağını ifade etti.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 2021 yılında ara verilen sosyal etkinliklere de başlandığını duyurdu. Açık alanlarda maske zorunluluğunun kaldırıldığını ifade eden Özer, okul bahçelerinde de öğrenci ve öğretmenlerin maske kullanmayabileceklerini anlattı.

Bakan Özer, “Okullarımız öğrenme ortamının ötesinde çok büyük anlamları olan, kişisel gelişimin olduğu mekanlar. Tüm önlemleri aldığımız zaman okullar aslında toplumdaki en güvenli ortamlar oldu. Bu dönemi yüz yüze eğitime ara vermeden, yüz yüze eğitimle tamamlayacağız” açıklamasında bulundu. Konuşmaların ardından Bakan Özer ve Genel Başkan Vekili Yıldırım, okulun açılış kurdelesini keserek öğrencileri sınıflarında ziyaret etti.

"81 İl 81 Anaokulu Projesi"

Bakan Özer, Edirne'de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

"Saygıdeğer Hanımefendi'ye çok teşekkür ederim. Böylesine önemli bir projeyi himayesine alarak, Kızılay'ımız ile 81 İl 81 Anaokulu projesini büyük bir oranda tamamlama noktasına getirdikleri için" ifadesini kullanan Özer, şu değerlendirmede bulundu:

"Aslında bu proje, yapılan anaokullarından ziyade girmiş olduğu o topluma vermiş olduğu mesajlar anlamında çok kıymetli proje. Yani buradaki verilen mesaj okul öncesi eğitimin ne kadar önemli olduğudur. Hanımefendi'nin kendisi öğretmen olduğu için eğitim kademelerinin içerisinde. Okul öncesi eğitim hakikaten en önemli eğitim aşamalarından bir tanesini oluşturuyor. Son 19-20 yıl eğitimde kitlesel dönüşümün yaşandığı bir döneme tanıklık ettik. OECD ülkelerinin 1950'li yıllarda eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranlarını yüzde yüzlere ulaştırırken maalesef bizim ülkemiz 70 yıl beklemek durumunda kaldı. Sadece 2000'li yıllardan sonra tüm illerde eğitimin tüm kademelerinde seferberlik ilan edilerek yeni okullar, derslikler yapıldı. İlkokuldan yüksek öğretime kadar tüm eğitim kademelerinde okullaşma oranlarında ciddi bir artış oldu. Ortaöğretimdeki okullaşma oranları yüzde 44'den yüzde 90'lara ulaştı. Yükseköğretimdeki net okullaşma oranı 2000'li yıllarda yüzde 14 iken yüzde 45'lere ulaştı. Ve bu durumdan en fazla faydalanan sosyoekonomik olarak dezavantajlı kesimler oldu. Onların eğitime erişimi güçlendirilmiş oldu. Aynı zamanda eğitim daha demokratik hale getirildi. Başörtüsü engelinden katsayı uygulamasının oluşturmuş olduğu maliyetlere kadar, dil öğretiminde, seçmeli derslerdeki özgürleşme adımlarına kadar, bir taraftan eğitimde okullaşma oranları artırılırken diğer taraftan bu eğitimin daha demokratikleşmesiyle ilgili çok ciddi adımlar atılmış oldu."

Bağış Yap