Haberler

Hacı Mehmet Üner Kızılay Anaokulumuzun Açılışı Gerçekleşti.

Hacı Mehmet Üner Kızılay Anaokulumuzun Açılışı Gerçekleşti.

Türkiye Cumhuriyeti son Başbakanı ve 28. TBMM Başkanımız Sayın Binali YILDIRIM'ın eşleri Hanımefendi Semiha YILDIRIM himayelerinde hayırseverlerin katkılarıyla ilimize kazandırılan Hacı Mehmet Üner Kızılay Anaokulunun açılışı; Sayın Binali YILDIRIM ve eşleri Hanımefendi Semiha YILDIRIM, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut ÖZER ve eşleri Hanımefendi Nebahat ÖZER, Valimiz Abdullah AYAZ ve eşleri Hanımefendi Melike AYAZ, Milletvekilimiz AK Parti Grup Başkanvekili Av. Muhammet Emin AKBAŞOĞLU, Milletvekilimiz Salim ÇİVİTCİOĞLU ve eşleri Hanımefendi Seçil ÇİVİTCİOĞLU, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü ENER, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Mehmet ERDEM, protokol üyeleri , kurum ve okul müdürleri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan program, Muazzez Ser-Ved Amaratoğlu Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ile devam etti. Programda Kızılay anaokulları ile ilgili olarak hazırlanan film gösteriminde bulunuldu. Türk Kızılay İstanbul Şube Başkanı Mehmet UĞURELLİ, bağışçı/hayırsever Gemak Şirketler Grubu adına Birol ÜNER, Türk Kızılay Genel Sekreteri Ramazan SAYGILI, Grup Başkanvekili Muhammed  Emin AKBAŞOĞLU ve Milletvekili Salim ÇİVİTÇİOĞLU açılış programında katılımcılara hitap ettiler.

Abdullah AYAZ "Sayın Başbakanım sizlerin teşviki, saygıdeğer hanımefendinin himayelerinde hayırseverimizin maddi katkıları ile ilimize kazandırılmış olan bu eserin açılışında bizleri yalnız bırakmadınız. Hem eserin ilimize kazandırılması hem de açılışın yapılması için ilimize teşriflerinizden dolayı sizlere şükranlarımı arz ediyorum. Hayırseverimizden Allah razı olsun diyor, kendilerine çok teşekkür ediyorum.  Sayın Milli Eğitim Bakanımıza da her zaman olduğu gibi bugünkü destekleri için çok teşekkür ediyorum." dedi.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER, açılış törenindeki konuşmasına bu konu çok göz önünde değilken Türkiye'nin dikkatini okul öncesi eğitime çektiği için AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'a teşekkür ederek sözlerine başladı. Okul öncesi eğitimin sistem içinde uzun vadede getirisinin büyük, yatırım maliyetinin düşük bir eğitim politikası olduğunu söyleyen Bakan Özer, "81 İl 81 Anaokulu" projesinin her tarafında olduklarını, Türk Kızılay'ın ve hayırseverlerin yaptırmış olduğu okulların donatımları, öğretmen atamaları gibi tüm süreçleri aktif şekilde takip ettiklerini ifade etti. Millî Eğitim Bakanlığının da kritik öneme sahip olan okul öncesi eğitim alanında yeni hedefler belirlediğini, bu kapsamda 3 bin yeni anaokulu, 40 bin yeni ana sınıfı yapmak için yola çıktıklarını dile getirdi. 

 

Hedef doğrultusunda yılbaşından bu yana yapılan çalışmaları özetleyen Bakan Özer, "Altı ayda 155 anaokulunu hizmete açtık. 8 bin 500 ana sınıfını hizmete açtık. 288 anaokulunun ihalesini tamamladık. 2 bin 557 anaokulunu da yatırım bütçesine dâhil ettik ve ihale süreçleri devam ediyor. 2022 yılı içinde inşallah, bunları tamamladığımız zaman 5 yaştaki okullaşma oranı yüzde 100'e,  4 yaştaki okullaşma oranı yüzde 70'e ve 3 yaştaki okullaşma oranı yüzde 14'ten yüzde 50'ye çıkmış olacak ve Türkiye, ilk kez OECD ortalamasını yakalamış olacak." dedi.

 

Altı aylık süreçte yapılan atılımla 400 bin öğrencinin anaokuluyla buluşturulduğunu belirten Özer "Özellikle kırsal bölgelerde köylerdeki ana sınıfı, anaokulu açma şartını, on öğrenciden beşe indirdik. 12 bin öğrencimizi anaokulu ile buluşturduk. 2000'li yıllarda okul öncesi eğitimde okullaşma oranı yüzde 11'di. Bugün yüzde 92." ifadelerini kullandı.

 

Son 20 yılda eğitimin her kademesinde sağlanan evrenselleşme ve kitleselleşme sürecinin okul öncesi eğitimle tamamlanmış olacağını dile getiren Özer, bu süreçte çok büyük katkısı olan Binali Yıldırım'a şükranlarını sunduğunu belirtti. 

Millî Eğitim Bakanlığının bu yaz ilk kez dört alanda yaz okulu başlattığını anımsatan Özer, bunlardan birincisinin bilim ve sanat merkezlerinde tüm öğrencilere açık şekilde hem bilim hem de sanat alanında yaz okulları olduğunu belirterek şöyle devam etti "Tüm Türkiye'de matematik seferberliği başlattık. 4. sınıftan 12.sınıfa, tüm öğrencilerimizi oyun kıvamındaki matematik seferberliğiyle yaz okulunda buluşturuyoruz. Dördüncüsü yıllardan beri kronik bir problem olan yabancı dille, İngilizce'yle, ilgili... Bunu çözmek için İngilizce yaz okulunu açıyoruz."  Yaz okullarında öğrenmenin oyunla olacağını belirten Özer, öğrencilerin gittikleri her yerden aktif olarak bu süreçlere ücretsiz katılabileceklerini de sözlerine ekledi.

Türkiye Cumhuriyeti son Başbakanı ve 28. TBMM Başkanımız Binali YILDIRIM ise "Mübarek bir günde güzel bir vesile ile beraberiz. 81 ile 81 anaokulu projesi kapsamında yarenler diyarı Çankırı'da Hacı Mehmet Üner ilim irfan yuvamızın açılışını yapıyoruz. Hayırsever yabancı değil Birol bey benim meslektaşım. Babası da bizim ağabeyimiz yine meslekten. Asıl işleri haricinde yaptıkları bu iş daha anlamlı bir iş çünkü yavrularımızı geleceğe hazırlıyorlar, yavrularımızın hayata en donanımlı şekilde hazırlanması için mekan ve imkan sağlıyorlar. Dolayısıyla GEMAK Gruba, Birol ÜNER'e teşekkür ediyoruz. Sayın Bakanım, Milli Eğitim Bakanlığımızın özellikle sizin bakanlığınız döneminde okul öncesi eğitimde büyük bir hamle başlattınız. Aslında bizim yaptığımız, sizin yaptıklarınızın zekâtı ölçüsünde. Amaç burada daha önceden bu işin farkındalığını oluşturmak. Bizim zamanımızda bizim çocukluğumuzda bırakın okul öncesi eğitimi, okul çağındaki eğitim bile imtiyazlı bir işti. Dolayısıyla o günler geride kaldı. Alfabe okur yazarlığında yüzde yüzlere yanaştık ve şimdi önümüzdeki birkaç yıl içerisinde yapılacak anaokulları, anasınıflarıyla okul öncesi 3, 4, 5 yaş grubunu da aynı oranlara taşıyacağız. Az önce Bakanımız açıkladı, bunu neden önemsiyoruz. Esasında okul öncesi yavrularımızın kişilik oluşumu, alışkanlıklarının gelişmesi, arkadaşlıklarının gelişmesi ve birçok sosyalleşme konusunun bu dönemlerde başlıyor. Hani ağaç yaşken eğilir atasözümüzün gereği olarak, bu yaşlarda kazanılan alışkanlıklar daha sonraki yıllarda sizin kişilik özelliklerinizi oluşturuyor. Bu nedenle yavrularımızı öğretmenlerimizin güzel ellerine teslim ediyoruz. Onlar en güzel şekilde işleyerek yavrularımızı hayata hazırlıyorlar. Öğretmenlerimize, eğitim ordumuza yürekten şükranlarımı sunuyorum. Yapmış olduğumuz okullarımız Bakanlığımızdan çok güzel kabul gördü. Çankırı'da 52. okulu açıyoruz.  Hedefimiz Cumhuriyetimizin 100. yılına 81 ile 81 Anaokulu projesini tamamlamak. Bakanımızın hızına yetişmemiz mümkün değil, kendileri 3 bin anaokulundan bahsediyor. Bu hamlenin başlaması ile farkındalık oluşturmada en ufak bir katkımız olduysa biz çok mutlu oluruz. Bu vesile ile bizlerle beraber olan tüm katılımcılara teşekkür ediyor, okulumuzun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan dua ve kurdele  kesiminden  sonra  anaokulunun içinde incelemelerde bulunuldu, öğrencilerin etkinliklerine iştirak edilerek, çocuklara çeşitli hediyeler takdim edildi. Okul bahçesine ağaç dikilerek, anaokulu öğrencilerinin hazırladıkları atık ve dönüşüm stantları ziyaret edildi.

                Anaokulunun ilimize kazandırılmasına vesile olan Türk Kızılay İstanbul Şubesine, hayırsever ÜNER ailesine, eğitim ailesi olarak teşekkür ediyoruz.

Bağış Yap