Haberler

Hilal Olsun TÜRKİYE

Hilal Olsun TÜRKİYE

“RAMAZAN BEREKETİNİ PAYLAŞAN TÜM KALPLERE HİLAL OLSUN TÜRKİYE”

KIZILAY’DAN

“RAMAZAN BEREKETİNİ PAYLAŞAN TÜM KALPLERE HİLAL OLSUN TÜRKİYE”

KAMPANYASI

Geçtiğimiz yıl koronavirüs salgınıyla birlikte milyonlarca insana yardım ulaştıran Kızılay, gelenekselleşen Ramazan ayı yardımlarıyla bu yıl da sosyal yardımlarını sürdürecek. Yıl içindeki yardımlarının bir bölümü olan Ramazan ayı için “Ramazan Bereketini Paylaşan Tüm Kalplere Hilal Olsun Türkiye!” sloganıyla kampanya başlatan Kızılay, modern ve örnek projeleriyle hem hayırseverlere hem de gerçek ihtiyaç sahiplerine farklı çözümler sunuyor.

Kızılay’ın ülke geneline yayılmış şubelerinin yapmış olduğu detaylı sosyal incelemeler sonucu ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlarımızın ihtiyaçları Ramazan ayında da karşılanmaya devam edecek. İhtiyaç sahiplerinin kapısını gıda yardımı, sıcak yemek veya maddi destek olarak aralamak isteyen hayırseverler, “Ramazan Bereketini Paylaşan Tüm Kalplere Hilal Olsun Türkiye!” sloganıyla başlatılan kampanya sayesinde milyonları sevindirecek.

Bağışlarıyla Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerine merhamet ellerini uzatan yardımseverler, yapılan kayıtlar sayesinde bağışlarını takip edebilecek.

Ramazan Gıda Yardımları

Birçok kuruluş ile işbirliği çalışmalarının gerçekleştirilmesinin sonucu olarak 2020 yılında yüz binlerce gıda kolisi, Ramazan ayı çalışmaları ve pandemi yardımları kapsamında ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

2021 yılı Ramazan ayında da ihtiyaç sahipleri için yardım planlamalarını yapan Kızılay, www.istanbulkizilay.org.tr internet sitesinden ve şube ile temsilcilikleri aracılığıyla gıda paketi bağışlarını kabul ediyor. Ayrıca zincir marketlerde de Kızılay adına Gıda Kolileri satışa sunulacak. Ramazan Gıda Kolilerinin ülkenin dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine dağıtılması Ramazan ayı sonuna kadar gerçekleştirilecek.

Çocuklar için de hediyeler planlayan Kızılay, hazırladığı bayram hediyeleriyle ve bayramlıklarla yüzleri güldürecek.

Zekât, Fitre ve Fidye

Geçen Ramazanlarda olduğu gibi bu sene de yardımseverlerin zekâtları Kızılay aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Vatandaşların fitre ve fidyelerini de ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak olan Kızılay, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıkladığı taban fiyat üzerinden fitre ve fidyeleri kabul ediyor. Fitre ve fidyeler, Ramazan ayı içerisinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Aşevleri Hizmet Verecek

Ülke genelinde faaliyet gösteren Kızılay aşevleri, Ramazan ayında da günlük yemek, iftar yemeği ikramı ve kuru gıda dağıtımı yoluyla çalışmalarına devam edecek. Hijyenik ortamlarda, besin değeri yüksek gıda malzemelerinden hazırlanan sıcak yemeklerden sadece ihtiyaç sahipleri yararlanacak. Ayrıca aşevlerine gelemeyen, dışarı çıkamayacak durumda olan yaşlı ve hastaların yemekleri Kızılay tarafından özel sefer taslarında evlerine kadar götürülecek. Aşevlerinin olmadığı şehirlerde ailelere şubeler aracılığıyla iftar desteği verilecek.

Hayırseverler yaptıkları bağışlarla aşevlerinden daha fazla ihtiyaç sahibinin faydalanmasını sağlayabilecek.

Bağışlar Gerçek İhtiyaç Sahiplerine Ulaştırılacak

Yurt içi-Yurt dışı Gıda Yardımı, Çocuk Kolisi, Bayramlık, Yurtiçi-Yurtdışı İftar Sofralarına destek olabilecek olan bağışçılar; bankalarda bulunan Kızılay bağış hesaplarından, tüm PTT İşlem Merkezlerinin 2868 no’lu Kızılay Posta Çeki hesabından, www.kizilay.org.tr’den, 168 Kızılay ücretsiz danışma ve bağış hattından, mobil uygulamadan ve ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden bağışları ile zekâtlarını ulaştırabilecekler. Bir aylık gıda yardımı için 120 TL ve 140 TL katlarında bağış yapabilirken tüm operatörlerden 1877’ye FİTRE ve FİDYE yazarak 28 TL’lik, BAĞIŞ yazıp 2868’e mesaj atarak da 10 TL’lik bağış yapabiliyor.

Gerçekleştirilen iş birlikleri ile de zincir marketler ile yapılan anlaşmalar sonucu Migros, Bizim Toptan Market ve Happy Center içinde kurulan stantlara da gıda kolisi bağışı yapılabilecek.

Bağış ve bilgi için Kızılay 168 çağrı merkezini arayabilir veya en yakın Kızılay şubesini ziyaret edebilirsiniz.

 

Akbank Çekmeköy Şubesi

İBAN No: TR64 0004 6008 0988 8000 3434 34
Banka açıklama kısımına Ramazan Gıda Kolisi alımı yazılması gerekmektedir.

Bağış Yap