Haberler

Kaya Çakır Kızılay Anaokulumuzun Açılışı Gerçekleşti

Kaya Çakır Kızılay Anaokulumuzun Açılışı Gerçekleşti

Toplamda 81, hali hazırda ise 50 tanesi biten ve geçtiğimiz Cumartesi günü 39. su açılan Tokat ili Merkez ilçesi "Kaya Çakır Kızılay Anaokulumuzun" açılışı son Başbakanımız, 28. Dönem TBMM Başkanı ve İzmir Milletvekili sayın Binali Yıldırım ve kıymetli eşleri projenin mihmandarı değerli hanımefendi sayın Semiha Yıldırım hanımefendinin katılımları ile gerçekleşti.
2016 yılında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığımızın himayelerinde Sayın Semiha Yıldırım hanımefendinin öncülüğünde okul öncesi eğitime destek vermek ve farkındalık yaratmak amacıyla Türk Kızılayı tarafından başlatılan 81 İl 81 Anaokulu Projesi kapsamında Tokat’ta hayırsever işadamı Yavuz Çakır tarafından yaptırılan Kaya Çakır Kızılay Anaokulu’nun açılışı törenle yapıldı.

Okul bahçesinde düzenlenen törene 28. Dönem TBMM Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, Vali Dr. Ozan Balcı ve eşi Sonay Balcı, Tokat Milletvekilleri Mustafa Arslan, Yusuf Beyazıt, Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu,  Hayırsever İşadamı Yavuz Çakır, Kızılay yöneticileri, il protokolü, öğrenciler, veliler ve eğitim camiası katıldı.
 
Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. 81 İl 81 Anaokulu projesi kapsamında video gösteriminin ardından Kızılay İstanbul Şube Başkanı Mehmet Uğurelli, Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı,  Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt açılış konuşmaları yaptı.
Türk Kızılay İstanbul Şube Başkanımız sayın Mehmet Uğurelli açılış konuşmalarında projenin başlatıcısı ve İstanbul Şubemizin kurucu başkanı sayın İlhami Yıldırım'a ve yine projenin mihmandarı kıymetli hanımefendi sayın Semiha Yıldırım'a teşekkür ve minnetlerini sunarken 39 okulumuzun açılıp Mili Eğitim Bakanlığı'na devretmenin mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi. Toplamda 81, hali hazırda ise 50 okulumuzun bittiğini belirten Uğurelli milletimize hizmet yolunda tüm maddi manevi sağlamış olduğunuz desteklerden ötürü siz kıymetli bağışcılarımız ve devlet büyüklerimiz nezdinde tam koordinasyonlu çalışmaktan gurur duyduğumuz tüm kurumlara ve özellikle son Başbakanımız sayın Binali Yıldırım'a huzurlarınızda teşekkülerimi arz ediyorum diyerek konuşmasını tamamladı.
Bağış Yap