Haberler

Kırıkkale Hacı Hacer Mıstaçoğlu Kızılay Anaokulu'nun Açılışı Gerçekleştirildi

Kırıkkale Hacı Hacer Mıstaçoğlu Kızılay Anaokulu'nun Açılışı Gerçekleştirildi

81 İl 81 ANAOKULU PROJESİ KAPSAMINDA İLİMİZE KAZANDIRILAN HACI HACER MISTAÇOĞLU KIZILAY ANAOKULU TÖRENLE AÇILDI

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılay İstanbul Merkez Şube Başkanlığımızın işbirliği ile “81 İl 81 Anaokulu” projesi kapsamında hayırsever Aydın Mıstaçoğlu bağışı ile yaptırılan “Hacı Hacer Mıstaçoğlu Kızılay Anaokulu” nun açılışı, Türkiye Cumhuriyeti’nin Son Başbakanı, 28.Dönem TBMM Başkanımız Sayın Binali Yıldırım Beyefendinin, eşi Hanımefendi Sayın Semiha Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ramazan Can ile Sayın Valimiz Mehmet Makas ve eşi Hanımefendi Elif Makas’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Açılış törenine Kırıkkale ve Erzincan Milletvekilleri, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı,il ve ilçe müdürleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Kızılay yetkililerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının akabinde “81 İl 81 Anaokulu” projesi kapsamında yapılan anaokullarının tanıtım filmi ile başlayan program protokol konuşmaları ile devam etti.

Kızılay Genel Başkan Yardımcımız Ramazan Saygılı, Bağışçı Mıstaçoğlu Ailesi ve Şirketler Gurubu Adına Genel Müdür Borga Parlar, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan konuşmalarında anaokulunun açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Konuşmasına Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin’in ilimizi ziyareti ve eğitim alanında yapılan ve planlanan çalışmaların değerlendirildiği toplantı notları ile başlayan Sayın Valimiz konuşmasının devamında “Türkiye yüzyılında beklenen ve özlenen yüce Türk Milletinin şekillenmesinde hem millete hem soydaş coğrafyaya hatta ve hatta tüm insanlığa adaleti tekrar getirmek adına ihtiyaç duyulan çalışmaların aslında temelini atıyorlar. Bugün Filistin’de içimiz kan ağlıyor. Filistin topraklarında biz Türkiye Yüzyılını başlatamadığımızdan dolayı çile çekiliyor. İnanıyoruz ki bu yapılan okullar da yetişen evlatlarımız marifetiyle özlenen ve beklenen Türk Milletinin önderliğinde tüm dünyaya barış ve huzur gelecek. İnşallah bu en kısa zamanda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yetişecek.” dedi.

Sayın Valimiz, Hanımefendi Semiha Yıldırım’ın himayelerinde yürütülen proje kapsamında 60.sı ilimizde açılan anaokulunda emeği geçenlere ve bağışçı Mıstaçoğlu ailesine teşekkür etti.

Türk devlet geleneğinde eğitimin kundakta başladığını, okul öncesi eğitimin önemli olduğuna değinerek sözlerine başlayan Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin “ Türkiye, okul öncesi eğitimde birçok dünya ülkesine örnek gösterilecek düzeye gelmiş durumda. Okul öncesi eğitim veren 40.000 civarında dersliğimiz var. Yaklaşık 1.500.000 öğrenci, çağ nüfusu ile kıyaslandığında ciddi rakam, okul öncesi eğitim kurumlarına devam ediyorlar. 5 yaş grubu itibariyle okullaşma oranı çağ nüfusunda %94. Bu rakamda çok ciddi bir rakam.” dedi.

Sayın Bakan Tekin, görev yaptığı süre boyunca eğitime olan katkılarından dolayı Sayın Binalı Yıldırım’a teşekkür etti.

Beşikten mezara kadar eğitimin önemli olduğunu, en önemli yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu belirterek sözlerine başlayan Türkiye Cumhuriyeti Son Başbakanı, 28. Dönem TBMM Başkanı Sayın Binali Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti.

“İnsana yapılan yatırım nesilden nesile ebediyen var olmaya devam eder. Ecdadımız İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın diye bir ilke koymuş ve bu ilke çerçevesinde 600 yıldan fazla üç kıtada, 7 denizde hüküm sürmüştür. Ne yazık ki bugün bölgemizde ve dünyada her şey istediğimiz gibi gitmiyor. Biliyorsunuz Filistin’de başlayan, yürekleri dağlayan bir orantısız savaş var. Terör şüphesiz insanlığın başının belası. Terörün ne demek olduğunu, nasıl bir bedel ödettiğini en iyi bilen ülkelerin başında Türkiye gelir. 40 yıldır bir mücadelemiz var. Bu mücadelemiz her an devam ediyor. Ancak terörü vesile kılarak, terörü öne sürerek topyekün bir sivil katliamı Gazze’de kabul edilemez. Sivil, çocuk, kadın ayrımı yapmadan yapılan bombardıman aslında insanlığı yok etmeye yönelik bir süreçtir. Bütün uluslararası kuruluşları eğer hala itibarı varsa bu vahşeti bu barbarlığı durdurmaya davet ediyoruz. “ dedi.

Terörle mücadelenin sivil halkı, masum halkı ayırarak yapılması gerektiğine değinen Sayın Yıldırım, “Artık bilgisayar okuryazarlığını konuşuyoruz. Süratli bir dijitalleşme yönünde, yapay zekanın kullanılması yönünde yeni bir süreci hep birlikte yaşıyoruz. Dünya çok hızlı değişiyor. Bu hızlı değişime ayak uydurmak için de yavrularımızın, gençlerimizin, kundaktan erişkin olduğu yaşa kadar en iyi şekilde yetiştirilmesi icap ediyor. “ dedi.

Bütün amacımız çocuklarımızın okul öncesi özgüvenin gelişmesi, kişilik oluşumunun sağlanması ve eğitime hazır hale getirilmesi olduğuna dikkat çeken Sayın Yıldırım, bu amaca yönelik olarak bugüne kadar 60 tane Kızılay anaokulunun faaliyete geçtiğini söyledi.

Projenin sosyal faaliyet projesi olduğunu ve kamu kaynağının kullanılmadığını ifade eden Sayın Yıldırım “ Yapılan iş kamuya millete hizmet amacı taşımaktadır. Büyün hayırseverlerimize özellikle bugünki açılışını yapacağımız Hacı Hacer Mıstaçoğlu Anaokulunun bağışçısı Aydın Mıstaçoğlu ve ailesine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Terörle mücadelenin asıl amacının Ülkenin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini sağlamak olduğuna değinen Sayın Yıldırım, görev yaptığı süre boyunca devlet olarak yapılan Milli Eğitim alanında yapılan projelerden bahsetti.

“Bütün yapılanların evlatlarımızın daha iyi donanımlı hale gelmesi, dünya çapında en iyi yetişmiş insanlar olması içindir. Bütün gayretler bunun içindir. İnsanı yücelt ki devlet yücelsin.” Diyerek konuşmasına devam eden Sayın Yıldırım, “Türkiye’nin birinci yüzyılı geride kaldı, ikinci yüzyıl sadece Türkiye Yüzyılı olmayacak, Türk Dünyasının yüzyılı olacak. Adriyatikten Çin Seddine kadar beş milyon kilometrekarelik topraklar üzerinde yaşayan Türk kardeşlerimizin, soydaşlarımızın gözü kulağı Türkiye’dir. Türkiye’nin liderliği bölgede Türk devletlerini de yeni dönemde de Türklerin parlayan yüzyılı olacağının en büyük delilidir. Bu anaokulunun açılması ile birlikte yaklaşık 10.000 yavrumuz okul öncesi eğitim almaya devam ediyor. Okul öncesinde 5 yaşta %100’e yaklaştık. 4 yaşta bu oran %45-50 seviyesinde. Hatta 3 yaşta da başlıyor. Okul öncesi eğitim okul sırasındaki eğitime yavrularımızın en iyi hazırlanması için yapılan bir uygulamadır. Bir altın üçgen. Aile, öğretmen, öğrenci, Buna bir de mekan lazım. Mekan da anaokulları. Aile her zaman çocuğa duygusal sebeplerden dolayı istediğini veremez. Onu şekillendirecek, geleceğe hazırlayacak olan öğretmenlerimizdir. Eli öpülesi öğretmenlerimizdir.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar’ın duaları ile okulun açılışı gerçekleştirildi. Okul sınıfları gezilerek, çocuklara hediyeler verildi, okul bahçesine fidan dikildi.