Haberler

Misafir Öğrenciler İftarda Buluştu

Misafir Öğrenciler İftarda Buluştu

Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı Gençlik Kolları ülkemizde misafir bulunan öğrenciler ile iftarda bir araya geldi.

Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı gençlik kolları ulusal ve uluslararası yardım faaliyetlerinde ve gençlik projelerinde çalışmalarına devam ediyor. Gençlerin Sivil Toplum Örgütleri’ndeki yerinin, rolün ve öneminin yaptıkları çalışma ve inisiyatif odaklı projeler ile her defasında altını çizen gençler bu defa da misafir öğrencileri iftarda buluşturdu.

 

Gençler, onların ihtiyaçları, fikir ve önerileri ile yakından ilgilenen İstanbul Kızılay Şube Başkanlığı gönüllülerinin misafir öğrencilere bir de anlamlı sürprizi vardı. İçinde toprak ve beni unutma çiçeği tohumu bulanan küçük kavanozlar öğrencilere hediye edildi. İftara Katılan öğrencilerden Kenyalı Omar Ali İbrahim “İstanbul’a Üniversite okumaya geldiğimde ne ve nasıl yapmam gerektiğini bilmiyor, adeta yalnız hissediyordum kendimi ancak İstanbul Kızılay ile tanışınca her şey değişti. Burada bir ailem ve yardımsever dostlarım var artık.” diye duygu ve düşüncelerini ifade ederken Afganistanlı Abdul Noori “Kızılay Müslümanlığı simgelese de dil, din, renk ayrımı gözetmeksizin herkese kucak açıyor. İnşallah ülkelerimize döndüğümüzde bizler de Kızılay misyonunu kendi ülkemize taşıyabilir ve yaşatabiliriz.” dedi. Ahıska Türkü olan İslam Şükürov ise burada, Kızılaycı dostları ile beraber iftar yamaktan, bu birliktelikten duyduğu memnuniyeti ve mutluluğu ifade etti.

 

İftar akşamında İstanbul Kızılay Şube Başkan Vekili Büşra Bahar Köylübay, Vahdet Erdoğan, Yönetim Kurulu üyeleri Bekir Kaplan, Mehmet Uğurelli, Mehmet Özdoğan, Seda Yıldırım, Kadın Kolları Başkanı Zerrin Menteşeoğlu ve Gençlik Kolları Başkanı Çağrı Ünüvar misafir öğrencileri yalnız bırakmadılar.

 

İstanbul Genç Kızılay ulusal, uluslararası çalışma ve organizasyonlarına tüm hızı ile devam ediyor. İlerleyen dönemlerde ise 50’den fazla ülkeden 200’e yakın öğrencinin gençliğe, insanlığa, günümüze dair konuları paylaşmak, konuşmak, münazara etmek için buluşacakları “Uluslararası Gençlik Zirvesi” Çalışması gündemde.

Bağış Yap