Haberler

Pakize Şirin Şen Anaokulumuzun Açılışı Gerçekleşti.

Pakize Şirin Şen Anaokulumuzun Açılışı Gerçekleşti.

Türk Kızılay’ı İstanbul Şube Başkanlığı’nın başlattığı “81 İl 81 Anaokulu” projesi kapsamında hayırsever Pakize Şirin Şen tarafından Başiskele ilçesine yapımı gerçekleştirilen Pakize Şirin Şen Kızılay Anaokulunun açılış töreni, Vali Seddar Yavuz, AK Parti Genel Başkan Vekili Sayın Binali Yıldırım’ın eşi Sayın Semiha Yıldırım’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Törene; Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, AK Parti Genel Başkan Vekili Sayın Binali Yıldırım’ın eşi Sayın Semiha Yıldırım, kızı Bahar Büşra Yıldırım, kardeşi İlhami Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkan V. Yaşar Çakmak, Vali Yardımcıları İsmail Gültekin ve Yusuf Cıbır,  Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak ve eşi,  İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş,  Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Kızılay Başkan V. İsmail Hakkı Turunç ve yönetim kurulu üyesi Ercan Tan,  Türk Kızılay’ı İstanbul Şube Başkanı Mehmet Uğurelli,  Med Marine Firması Genel Müdürü Yıldız Bozkurt Özcan, hayırsever Pakize Şirin Şen, torunu Yaman Şen ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören “81 İl 81 Anaokulu Projesi” kapsamında yapılan Kızılay Anaokullarının tanıtım filminin gösterimi ile devam etti.
Türk Kızılay’ı İstanbul Şube Başkanı Mehmet Uğur Elli, hayırsever aile adına Yaman Şen, Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü ve Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın konuşmalarının ardından hayırlı bir hizmetin açılışını gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek sözlerine başlayan Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmalarında; “Böylesine mutlu, güzel ve hayırlı bir işte bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyor, hepinizi en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. "
Büyük Bir Medeniyetin Mirasçısıyız
 
Programa katılarak onurlandıran Sayın Semiha Yıldırım’ın bir öğretmen olarak büyük hizmetler yaptığını belirten Vali Yavuz; "Hepinizin bildiği gibi uluslararası rekabette bizi bir adım öne çıkaracak, refah içinde yaşatacak ya da bağımsızlığımızı ve hürriyetimizi tehdit edecek en önemli stratejik alanlardan bir tanesi eğitimdir. Biz dünyadaki son evrensel ve emperyal imparatorluğun sahibiyiz. Dünyanın her bir yerine barışı, huzuru götüren, Hakk’ı ve hukuku haykıran ve bundan asla vazgeçmeyen, yüzlerdeki gülümsemenin sebebi olan, dahası İ’lay-ı Kelimetullahı da büyük bir onur ve şerefle yayan kutlu bir milletin evlatlarıyız. Büyük bir medeniyetin mirasçısıyız. Biz hem kendimiz için hem de ezilen ve bize umudunu bağlayan kardeşlerimiz için, dahası tüm dünya için yeniden diriliş ve kıyama kalkmak zorundayız.  Dikkat ederseniz barış, özgürlük, demokrasi, insan hakları diyenlerin ne kadar dünyada zulüm, kan ve gözyaşı akıttıklarını gördükçe ve insanların mülteci haline getirildiğini, evlerinden, barklarından atıldığını, yok edildiklerini gördükçe hepimiz üzülüyor ve hüzünleniyoruz. Bu durumdan çıkışımız; çocuklarımızı iyi yetiştirmek, medeniyet değerlerimizle buluşturmak, iyi insan haline getirmek ve tekrar muhteşem medeniyetimizin hizmetine sunmaktır.  Kıymetli kardeşim İlhami Yıldırım, ben Muş Valisiyken bu projeyi ilk defa bana bahsetmişti. Heyecanını bugün ki gibi hatırlıyorum ve kendisine bunu ilk defa Muş’da yapalım diye o gün söyledim. Öylesine bir yola çıkıldı ki Allah’a hamd olsun bugün 3.’sünü açmak nasip oldu. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde Bakan, Başbakan, Meclis Başkanı olmak üzere Türkiye’nin dağında taşında emeği bulunan, büyük hizmetler yapan, büyüğümüz Binali Yıldırım beyefendiyi saygı ve hürmetle selamlamak istiyorum. Özellikle hanımefendinin bir öğretmen olarak büyük hizmetler yaptığını hepimiz biliyoruz. Böylesine hayırlı hizmetleri himaye etmiş olması, hem etrafını, hem bizleri cesaretlendirmiş, desteklemiş olması gerçekten saygı duyulacak, hürmet edilecek bir olay. Himayelerinde yürütülen böylesine güzel ve anlamlı faaliyet için Hanımefendiye de çok teşekkür ediyorum. Saygılarımı bir kez daha arz ediyorum. Allah herkese kazandığını hayır yolunda harcamayı nasip etmiyor. Allah zenginlik versin, verilen zenginliği de hayırlı işlerde kullanabilmeyi nasip etsin. O yüzden çok kıymetli bağışçı kardeşimize, Şen ailesine de bir kez daha teşekkür ediyorum.  İnşallah bundan sonra daha büyük hayırlar yapmak nasip olsun. Okul öncesi eğitimin, insanı şekillendirmesi ve davranışlarının olumlu yönde değişmesi, hem de akademik başarıyı yükseltmesi bakımından çok kıymetli olduğunu tüm katılımcılar takdir edecektir. Böylesine güzel bir hizmet vesilesiyle Sayın Semiha Yıldırım Hanımefendiyi ve değerli bağışçı ailemizi aramızda görmekten çok mutlu olduğumuzu ifade ediyor, en derin sevgi ve saygılarımı arz ediyorum.” diyen Vali Yavuz emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
AK Parti Genel Başkan Vekili Sayın Binali Yıldırım’ın eşi Sayın Semiha Yıldırım ise yaptığı konuşmalarında; Değerli konuklar çok önemli bir haftayı icra ediyoruz. 29 Ekim’de genç ve ölümsüz Cumhuriyetimizin 98. yaşını kutladık. Emin adımlarla 2023 hedefine doğru ilerliyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile başlayan hafta aynı zamanda Kızılay haftasıdır. Dünyanın dört bir yanında mazlumlara ışık saçan Hilâl-i Ahmer’in bayram haftasıdır. Görene huzur, mutluluk ve umut veren Türk Kızılay’ımız büyük ülke, güçlü Türkiye misyonu doğrultusunda büyük sorumluluklar taşıyor. Bu sorumluluk bilincine sahip tüm Kızılaycıların, yöneticilerin, çalışanların ve elbette gönüllülerin Kızılay Haftalarını tebrik ediyorum. 153 yıllık dev çınar, milletimizin merhamet eli Türk Kızılay’ımız tıpkı Cumhuriyetimiz gibi sonsuza kadar var olsun. İyiliğin amiral gemisi Türk Kızılay’ımız yüzlerce hayırlı ve kutsal görev icra ediyor, iyilik adına projeler hayata geçiriliyor. İşte bu projelerden biri de ‘81 İl 81 Anaokulu Projesi’dir. 

Bu Projede Amacımız; Okul Öncesi Eğitimin Önemi Hususunda Bir Farkındalık Yaratmaktır

Kızılay Anaokullarında 4 bin 500’den fazla çocuğun eğitim almaya başladığını belirten Sayın Semiha Yıldırım; Türk Kızılay’ı İstanbul Şube Başkanlığının yüklendiği projeyi farkındalık yaratma amacıyla naçizane bendeniz himaye ediyorum.  Başta size selamlarını getirdiğim eşim Sayın Binali Bey ve tüm ailemiz bu vizyon eğitim projesine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Çalışmalarını yakından takip ettiğim İstanbul Kızılay Şubesinin koordinasyonluğundaki bu projede amacımız; okul öncesi eğitimin önemi hususunda bir farkındalık yaratmaktır. Tamamlanan ve süreçleri devam eden okullarımızla birlikte sayı çoktan 60’lara yaklaştı. Ne mutlu ki bu Kızılay Anaokullarımızda 4 bin 500’den fazla çocuğumuz eğitim almaya başladı bile. Çocuklarımız, minik Kızılaycılar merhametin simgesi hilalimizin altında güvenle geleceğe hazırlanıyorlar. 

Anaokulumuzda Yetişen Çocuklarımız Devletini, Milletini Seven, Bayrağını Hep Zirvede Tutan, İyilik Gönüllüleri Kızılaycılar Olsunlar

Servetin, malın, mülkün emanet olduğunu vurgulayan Sayın Semiha Yıldırım; "Kıymetli misafirler, saygıdeğer konuklar, Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.) bir hadisinde bize muazzam bir müjde veriyor: ‘İnsanoğlu öldüğü zaman bütün amellerinin sevabı da sona erer. Ancak şu 3 şey müstesnadır; Sadaka-i Cariye, istifade edilen ilim ve kendisine dua eden hayırlı evlat’ dır. Birazdan açılışını yapacağımız Anaokulumuz, Şen ailesinin Sadaka-i Cariyesidir. Burada eğitim alan minik yavrularımız gelecekte mutlaka hayır dualarıyla okullarını anacaklardır.   ‘81 İl 81 Anaokulu Proje’mizde yer alarak Kocaeli’mizdeki bu güzel anaokulumuzun yapım maliyetini üstlenen ailelerimize teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin. Unutmamamız gereken servetin, malın, mülkün emanet olduğudur. Umuyorum ki hepimizi bu emaneti hayır yolunda sarf eyleriz. Hz. Ali’ye bir gün bir mümin sorar: ‘İlim mi kıymetli, mal mı kıymetli?’ Hz. Ali buyuruyor: ‘İlim peygamberlerden miras, mal ise firavundan’. Umut ediyorum ki bu eğitim ilim yuvamız, bağışçılarından koordinatörüne, işçisinden yöneticisine  hepsinin sevap kapılarının açık kalmasına vesile olsun. Anaokulumuzda yetişen çocuklarımız devletini, milletini seven, bayrağını hep zirvede tutan, iyilik gönüllüleri Kızılaycılar olsunlar. 

“81 İl 81 Anaokulu” Projesinde Yola; Eğitim Çocuğu Sevmekle Başlar Sözü İle Çıktık

Kıymetli misafirler iyilik yolunda gece gündüz çalıştıklarına bizzat şahit olduğum aralarında kızım Büşra, kayınbiraderim İlhami Bey, gelinim Seda ve katkı ve destek sağlayan idarecisinden çalışanına kadar herkese, Türk Kızılay’ı İstanbul Şube Başkanlığının koordinesinde yürütülen “81 İl 81 Anaokulu” Projemize verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Valimiz Sayın Seddar Yavuz Beyefendiye, Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın Beyefendiye ve Başiskele Belediye Başkanımız Yasin Özlü Beyefendiye gönülden teşekkür ediyorum. Rabbim yollarını hak, yüzlerini her daim ak eylesin. Güzel Kocaeli’mizin değerli insanları “81 İl 81 Anaokulu” Projesinde yola eğitim çocuğu sevmekle başlar sözü ile çıktık ve bu sevginin meyvelerinden biri olan Pakize Şirin Şen Kızılay Anaokulumuzun esas sahipleri çocuklarımıza teslim etme zamanı geldi. Bu tören vesilesiyle bizleri yalnız bırakmadığınız için şükranlarımı sunuyorum, Anaokulumuzun şehrimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Allah’a emanet olun.” diyen Sayın Semiha Yıldırım tüm katılımcılara teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Vali Seddar Yavuz,  AK Parti Genel Başkan Vekili Sayın Binali Yıldırım’ın eşi Sayın Semiha Yıldırım’a katkılarından dolayı şükranlarını arz ederek, plaket takdiminde bulundu.
Vali Seddar Yavuz ve Sayın Semiha Yıldırım, hayırsever aileye teşekkür ederek, plaket verdiler. Pakize Şirin Şen Kızılay Anaokulu öğrencilerine hediyeler veren protokol üyelerine öğrenciler de kendi yaptıkları resimleri verdiler. 
 
Vali Seddar Yavuz ve Sayın Semiha Yıldırım ile protokol üyeleri İl Müftüsü Sinan Cihan’ın okuduğu duanın ardından hayırlı olsun dilekleriyle Pakize Şirin Şen Kızılay Anaokulunun açılış kurdelesini kestiler. 
 
Okulu gezerek öğrencilerle yakından ilgilenen protokol üyeleri okul bahçesine günün anısına fidanlar diktiler.
 
Bağış Yap