Haberler

Safizer Mehmet Karaman Kızılay Anaokulumuzun Açılışı Gerçekleşti

Safizer Mehmet Karaman Kızılay Anaokulumuzun Açılışı Gerçekleşti

Safizer Mehmet Karaman Kızılay Anaokulumuzun Açılışı Gerçekleşti

“81 İl 81 Kızılay Anaokulu” projesi kapsamında Kastamonu Merkez İlçesinde Bağışçı Seda Yıldırım tarafından yaptırılan Safizer-Mehmet Karaman Safizer Mehmet Karaman Kızılay Anaokulu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti son Başbakanı, AK Parti Genel Başkanvekili, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış programına Vali Meftun Dallı, Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Kastamonu Milletvekilleri Halil Uluay, Fatma Serap Ekmekci, Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Kastamonu Belediye Başkanı Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.


Açılış programında konuşan Binali Yıldırım, Başbakanlığı döneminde başlatmış olduğu '81 İl 81 Kızılay Anaokulu' projesinin çok mütevazı bir proje olduğunu, devletin yaptıklarının yanında çok küçük olduğunu kaydeden Yıldırım: "Ancak şunu büyük bir samimiyetle paylaşmak istiyorum. Cumhurbaşkanımız ile birlikte Türkiye'nin gelecekteki yüzyıllık ihtiyacını gören altyapı ve üst yapı projelerini tamamladık. Avrasya Tüneli, Marmaray, Yavuz Sultan Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Çanakkale Köprüsü, dünyanın en büyük havalimanı, Ovit Tüneli, 29 bin km bölünmüş yol, 30 tane yeni havalimanı başta olmak üzere birçok projeyi hizmete açarken elbette gururlandık, heyecanlandık ama inanın bu anaokullarını açarken duyduğum heyecan, mutluluk ve gurur bu projelerden kat be kat daha fazla. Çünkü burada yavrularımız yetişecek. Bu güzel ülkemizi geleceğe taşıyacak öğrencilerimiz yetişecek. Bu okullarda körpe yavrularımıza kazandıracağınız alışkanlıklar hayat boyu evladımız ile beraber gidecek. Ne yazık ki dijitalleşmeye karşı evlatlarımızı korumakta zorlanıyoruz. Bu okullarda bir nebze olsun, tabletten, cep telefonundan, sanal dünyadan onları uzaklaştırabilirsek ve onlara insan sevgisi, insan sıcaklığını yaşatabilirsek, en büyük kazanımımız bu olacak. Kızılay, bizim bir buçuk asırdan beri bizim yardım bayrağımızı dalgalandıran tarihi bir kuruluş. Onun bayrağını dalgalandıran, adını taşıyan bir ilim, irfan yuvasını açılışını yapıyoruz. Okullarımızı yapmaya devam edeceğiz. Hayırseverlerimizin de desteklerini bekliyoruz. Aile olarak bizde; 81 İl 81 Kızılay Anaokulu Projesi'nin tamamlaması içinde gayret ediyoruz" dedi.

Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz da açılışta yaptığı konuşmasında; “Bugün 81 İl 81 Kızılay Anaokulu Projesi kapsamında bir anaokulunu daha tamamlamanın gururu içerisindeyiz. Bu proje aslında İstanbul Merkez Şubemizin koordinasyonunu yaptığı, değerli öğretmenimiz Semiha Yıldırım hanımefendinin hayaliyle yola çıkılan, onun himayelerinde, çok kıymetli bağışçılarımızın katkılarıyla yerel idarelerin destekleriyle hayata geçirilen bir proje. Bizler inşallah bu toplum hareketi olarak gördüğümüz iyilik duygusunu çocuklarımıza aşılamanın da ayrıca bir gururunu yaşayacağız” ifadelerine yer verdi.

Safizer Mehmet Karaman Kızılay Anaokulu’nun yapımına destek veren Hayırsever Seda Yıldırım açılış töreninde yaptığı konuşmada; “Memleketim olan Kastamonu zengin tarihi, doğal güzelliği ve Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden olan evleriyle ünlüdür. Okullarımızda öğrencilerimizin 2’nci evleridir. Bugün burada sayın Semiha Yıldırım’ın himayelerinde Kızılay İstanbul Şube Başkanlığımızın öncülüğünde başlatılan, 81 İl 81 Kızılay Anaokulu Projesi kapsamında bir anaokulunu daha öğrencilerimize kazandırmanın heyecanı ve gururu içerisindeyiz. İlk emri ‘Oku’ olan bir dinin mensubuyuz. Bizim kültür ve medeniyetimizde okuma, araştırma, ilim ve hikmet peşinde koşma yüceltilen bir gelenek olmuştur. Hepimizin ortak hedefi budur. Kıymetli öğrencilerimiz sizler bizim umudumuz, duamız ve güzel yarınlarımızsınız. Minik yüreklerinizle okullarımıza umut, sevgi ve heyecan katıyorsunuz. Sizler güzel ülkemizin yarınlarında büyük devlet adamları, Fatih’ler, Kanuni’ler, Mustafa Kemal’ler, Saime İnal Savi’ler olarak yer alacaksınız. Değerli öğretmenlerimiz, gözbebeğimiz evlatlarımızı sizlere emanet ediyoruz. Yükünüz ve sorumluluğunuz ağır ama son derece gurur verici. Sevgili anne ve babamın isminin verildiği okulda emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Bağış Yap