Haberler

Şehit Yarbay Songül Yakut Anaokulumuzun Açılışı Gerçekleşti.

Şehit Yarbay Songül Yakut Anaokulumuzun Açılışı Gerçekleşti.

Toplamda 81, hali hazırda ise 53 tanesi biten ve geçtiğimiz Perşembe günü 44. sü açılan Malatya ili Yeşilyurt ilçesi "Şehit Yarbay Songül Yakut Kızılay Anaokulumuzun" açılışı son Başbakanımız, 28. Dönem TBMM Başkanı ve İzmir Milletvekili sayın Binali Yıldırım'ın kıymetli eşleri projenin mihmandarı ve hamisi olan değerli hanımefendi sayın Semiha Yıldırım hanımefendinin katılımları ile gerçekleşti.

Türk Kızılay İstanbul Şubesince başlatılan ‘81 il 81 Anaokulu’ projesi kapsamında 44’üncü anaokulu Malatya’da eğitime başladı. 28. Dönem TBMM Başkanı ve İzmir Milletvekili sayın Binali Yıldırım'ın değerli eşleri Sn.Semiha Yıldırım’ın öncülüğünde okul öncesi eğitime destek vermek amacıyla başlatılan ‘81 il 81 Anaokulu’ projesi kapsamında Malatya’da yapımı tamamlanan 44’üncü anaokulunun açılışı gerçekleştirildi. Yavuz Selim Mahallesi’nde hayırsever işadamı Ahmet Çalık’ın desteği ile Kızılay tarafından yapılan ve çevre düzenlemeleri ise Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen anaokuluna 2017 yılında Şırnak’ta şehit düşen Yarbay Songül Yakut’un ismi verildi. 

Kızılay İstanbul Şube Başkanı Mehmet Uğurelli’nin açılış konuşması ile başlayan törende daha sonra söz alan Kızılay Denetleme Kurul Başkan Yardımcısı Umut Yalçın, projenin hayata geçirilmesinde emeği olan Semiha Yıldırım’a ve her zaman Kızılay’ın düzenlemiş olduğu etkinliklere destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür etti.

Açılışta söz alan Semiha Yıldırım ise Şehit Songül Yakut’u anarak başladığı konuşmasında temennilerinin önümüzdeki eğitim-öğretim yılında 81 ile 81 anaokulu açmak olduğunu dile getirdi. Malatya’da hayata geçirdikleri anaokulunun yapımına destek veren işadamı Ahmet Çalık’a teşekkür eden Yıldırım, “Bugün burada bir kahraman kadınımızın Şehit Yarbay Songül Yakut’un ismini taşıyan anaokulunun açılış töreni için bir aradayız. 81 il 81 anaokulu projemizde bugün 44’ncü anaokulumuzu eğitime açıyoruz. Ayrıca 12 İlimizde de anaokulu yapım çalışmaları devam ediyor. Temennim gelecek Eğitim Öğretim yılında 81 il hedefine ulaşmaktır. Bu ülkenin gelişmesinde ve kalkınmasında eğitimin büyük önemi bulunmaktadır. Okul öncesi eğitimde farkındalık yaratmak ve bu yaş gurubundaki çocuklarımızın geleceğimiz Türkiye’sinde başarılı bireyler olmasını sağlamak amacıyla yola çıktık’ dedi.

Yapılan konuşmaların ardından minik öğrenciler yaptıkları resimleri Semiha Yıldırım ve şehidin annesi Sebahat Yakut’a hediye etti. Sahneye çıkan Şehit Yakut’un annesi Sebahat Yakut, kızının adını yaşatan herkese teşekkür ederek, “İnşallah burada okuyan çocuklar da benim kızım gibi akıllı olsun üzmesinler ailelerini, her zaman çalışsınlar. Kuzum beni hiç üzmedi’ diyerek gözyaşlarına hakim olamadı. Yaşanan duygu dolu anların ardından törene iştirak eden protokolün de katılımı ile kurdele kesildi ve Şehit Songül Yakut Kızılay Anaokulu eğitim öğretime açıldı.

Bağış Yap