Haberler

Suşehri de “Kızılay Anaokulu”na Kavuştu

Suşehri de “Kızılay Anaokulu”na Kavuştu

Sivas'ın Suşehri ilçesinde "81 İl 81 Anaokulu" Projesi kapsamında yaptırılan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'ın Çanakkale'de şehit olan dedesi Kemal Yıldırım'ın adının verildiği anaokulunun açılışı gerçekleştirildi.

81 il 81 Anaokulu projesi kapsamında yapılan anaokulları çerçevesinde inşaatı tamamlanan 12 anaokulunun Başbakan Binali Yıldırımın gerçekleştirdiği Toplu açılış töreninde açılışı yapıldı. 13. Okulun açılışını ise  projenin himayelerinde gerçekleştiği Başbakan Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım  Sivas’ta yaptı.

Programa proje yürütücüsü Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, Sivas Valisi Davut Gül, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Sivas 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Kızılay İstanbul Şube Başkanlığı Başkan vekili ve Yönetim Kurulu Üyesi Büşra Bahar Köylübay, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Beşeri Sermayeyi Değerli Kılanın Da Eğitimdir

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, okulun açılışı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, okulun ilçeye, Sivas'a ve ülkeye hayırlı olmasını diledi. Okulun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Yılmaz, bu projeyle Kızılay İstanbul Şube Başkanlığı bağışçıları aracılığıyla 81 ile 81 anaokulunun kazandırılacağını söyledi.

Yapımı tamamlanan okulların Milli Eğitim Bakanlığına devredileceğini dile getiren Yılmaz, "Modern eğitime uygun, 400 metrekare kullanım alanıyla 4 derslik ve çok amaçlı salonu bulunan okullarımızda evlatlarımız daha iyi eğitim alacaklar. Proje kapsamında inşa edilen anaokullarımızın donanımı Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yapılacak." dedi.

Yılmaz, proje kapsamında yapımı tamamlanan 13. anaokulunun açılışını gerçekleştirdiklerini aktararak, Türkiye'nin en büyük zenginliğinin beşeri sermayesi olduğuna dikkati çekti. Beşeri sermayeyi değerli kılanın da eğitim olduğunu vurguladı.

Yılmaz, eğitime verdikleri destekler dolayısıyla Başbakan Binali Yıldırım'a, eşi Semiha Yıldırım'a, Yıldırım ailesine ve Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı’na teşekkür etti.

 

Çanakkale Şehidi Dedesinin İsmi Verilen Okulu Açtı

81 il 81 Anaokulu kapsamında yapılan anaokullarının 13.’sünün açılışını, projeyi de himaye eden Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım gerçekleştirdi. Çanakkale şehidi dedesinin ismi verilen okulun açılışını yaparken Yıldırım, diğer anaokulu yapımları için bağışçıların hazır ve inşaatlarının başladığını söyledi.

Projeyi destekleyen Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı ve bağışçılara teşekkür eden Yıldırım, "Bir öğretmen olarak değil bir anne, bir kadın olarak da eğitimin yeni nesillerimize neler kazandıracağını bizzat izleme imkânı bulduk. Yeni nesillerimizin yetişmesinde, yarınlara hazırlanmalarında benim de payım olmasından daima gurur duydum." dedi.

Ülkedeki tüm öğretmenlerin kendisiyle aynı hissiyat içerisinde olduğuna işaret eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her yeni açılan okul, bana gelecek nesiller adına umutlar veriyor. Bu projenin oluşmasında, uygulanmasında çok güzel destekler aldık, fevkalade fikirlerle, görüşlerle karşılaştık. Bu sinerjiyi en iyi şekilde kullanmaya gayret ettik. Bir okulumuza bir şehidimizin ismini vererek toplumsal hassasiyetlerimize ve birlik ruhumuza bir katkıda bulunmak istedik. Çanakkale şehidi dedemin adını verdiğimiz okulu açıyoruz. Bu vesiyle vatan uğruna canını vermiş tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimizin bir an önce sıhhatlerine kavuşması için dua ediyoruz. Şu anda sınırlarımızın güvenliğini sağlamakta olan Zeytin Dalı Operasyonu'nda görev alan güvenlik güçlerimizin Rabb'im yardımcıları olsun. Görevlerini başarıyla tamamlayıp biran önce sağ salim dönmeleri için dua ediyoruz. Onlar büyük fedakârlıklarla bu millete hizmet ederek çocuklarımızın güvenle okullarına gitmelerini sağlıyorlar. İnşallah bu okullarda yetişecek gençlerimizin de gelecekte ülkemize en güzel şekilde hizmet edeceklerine inanıyorum."

İstanbul Kızılay Şube Başkanı İlhami Yıldırım da projenin baş mimarının Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım olduğunu belirtti.

İlk anaokulunun 2015'te Bitlis'in Adilcevaz ilçesine yapıldığını anımsatan Yıldırım, bugün 13. anaokulunun açılışının gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Yıldırım, diğer anaokullarının yapımı için bağışçıların Semiha Yıldırım'ın himayesinde bulunduğunu ve inşaatlara başlandığını aktararak, "2019 yılı sonunda Allah nasip ederse 81 ilde 81 Kızılay anaokulumuzu da Milli Eğitim Bakanlığına devretmiş olacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından okulun açılışı gerçekleştirildi.

Bağış Yap