Haberler

Türkiye Ermeni Patrikliğinin Şubemizi Ziyaretleri

Türkiye Ermeni Patrikliğinin Şubemizi Ziyaretleri

Türkiye Ermenileri Patrikliğinin değerli mensupları PSYK yöneticilerinden Haçik Canel, Manuk Kalaycıyan ve Vartan Marancı beyefendilerin şubemize yapmış oldukları nazik ziyaretlerinden dolayı mutlu olduk, sosyal yardımlaşma üzerine istişarelerde bulunuldu.

PSYK yöneticilerden Haçik Canel, Manuk Kalaycıyan ve Vartan Marancı, 19 Kasım 2021, Cuma günü, Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanımız sayın Mehmet Uğurelli’yi makamında ziyaret ettiler.

Ziyaretçiler öncelikli olarak Kadasetli Patrik Sahak II. Hazretleri’nin selamlarını Sayın Uğurelli’ye ilettiler. Sonrasında, 2020 Mart ayında kurulan sosyal yardım komisyonunun faaliyetleri hakkında bilgiler verdiler. Sosyal yardımlaşmayı kutsal bir hizmet olarak kabul eden komisyonun, hali hazırda 700’e yakın aileye belirli aralıklarla düzenli olarak destek verdiğini söylediler. Sayın Uğurelli ise, Kızılay’ın çalışma esas ve usulleri hakkında çok yararlı bilgiler verdi. Bu esaslar dâhilinde sosyal yardım komisyonuna destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Sıcak bir ortamda gerçekleşen sohbet sonrasında ziyaretçiler günün bir anısı olarak “Balyanlar, Osmanlı Mimarlığı ve Balyan Arşivi” kitabından bir örneği Sayın Uğurelli’ye takdim ettiler. Sonrasında ise konukseverliği ve kabulü için kendisine teşekkür ettiler. Sayın Uğurelli ise, Patrik Hazretleri’ne selamlarını iletirken, ziyaretçilere bu hayırlı çalışmalarında başarılar diledi.

Bağış Yap