Haberler

Gülcan Kazım Gürbüz Kızılay Anaokulumuzun Açılışı Gerçekleşti

Gülcan Kazım Gürbüz Kızılay Anaokulumuzun Açılışı Gerçekleşti

Sayın Semiha Yıldırım Hanımefendinin himayelerinde Türk Kızılay’ ı İstanbul Şube Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen 81 İl 81 Anaokulu projesi kapsamında yaptırılan “4 Derslikli Gülcan Kazım Gürbüz Kızılay Anaokulu” Açılış Töreni; 20 Eylül 2021 Pazartesi günü Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM’ın eşi Semiha YILDIRIM Hanımefendinin teşrifleri ve vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından başlayan programda İstanbul Kızılay Şube Başkanı Mehmet UĞURELLİ, Türk Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin CAN, Kırklareli Milletvekili Selahattin MİNSOLMAZ, Kırklareli Valisi Sayın Osman BİLGİN ve Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM’ ın eşi Semiha YILDIRIM Hanımefendi konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Tamamlanan anaokullarında toplam 4 bin 680 öğrencinin eğitim görmeye başladığını ifade eden Yıldırım, "Bir öğretmen ve bir anne olarak okul öncesi eğitimin çocuk gelişiminde çok önemli bir yere sahip olduğunu söylemek istiyorum. Bu sebeple '81 il, 81 Kızılay Anaokulu Projesi'ni çok önemsiyorum. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında 81 il hedefine ulaşılmış olması en büyük arzumdur." diye konuştu.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin de projenin çok anlamlı olduğunu belirtti.

Eğitimin en önemli aşamasının anaokulları olduğunu vurgulayan Bilgin, "Çünkü biz çocuklarımızı, ağaç yaşken eğilir kavramı gibi hem çevre bilinci hem etik değerler hem de insan ilişkileri yönüyle alttan eğitirsek bu toplumu dönüştürmüş oluruz." dedi.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Türk Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, İstanbul Şube Başkanı Mehmet Uğurelli de konuşma yaptı. Anaokulunun yapımını üstlenen bağışçı Erhan Gürbüz'ün de mektubu okundu.

Törenin ardından Yıldırım ve beraberindeki heyet, öğrencileri ziyaret ederek hediyeler verdi, okul bahçesine fidan dikti.

Bağış Yap