Haberler

Selvi Ağca Kızılay Anaokulumuzun Açılışı Gerçekleşti.

Selvi Ağca Kızılay Anaokulumuzun Açılışı Gerçekleşti.

Türk Kızılay İstanbul Şubesinin "81 İl 81 Anaokulu Projesi" kapsamında hayırsever Sadık Ağca tarafından yaptırılan 160 öğrenci kapasiteli Selvi Ağca Kızılay Anaokulu’nun açılışı, son Başbakanımız 28. Dönem TBMM Başkanı Binali Yıldırım beyefendinin kıymetli eşleri sayın Semiha Yıldırım hanımefendinin katılımları ile gerçekleşti.

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımız’ın okunmasıyla başladı.

Ardından Kızılay Anaokulları Tanıtım Filmi izlendi.

Sonrasında Türk Kızılay İstanbul Şube Başkanı Mehmet Uğurelli, Türk Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, Hayırsever Sadık Ağca, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel bir konuşma yaptı.

Ardından konuşan Vali Yıldırım; “Erken çocukluk dönemi olarak nitelendirilen 0-6 yaş arası süreç, çocuk gelişimi için en önemli evrelerden biridir. Bu dönemde çocuklar yüksek öğrenme potansiyeline sahiptir. Yapılan bilimsel araştırmalarda, uygun fiziksel ve sosyal çevre koşullarında ve sağlıklı etkileşim ortamında yetişen çocukların daha hızlı ve başarılı bir gelişim gösterdiği ortaya konmuştur.

Bu sebeple, çocuğun küçük yaşlarda sağlıklı bir ortamda gelişimini sürdürmesi çok önemlidir. Bu gerçekler göstermektedir ki; anaokulları açmak ve anaokullarında güzel bir eğitim vermek, kişisel-sosyal açıdan daha gelişmiş, daha özgüvenli bireylerin yetişmesini sağlayacaktır.

Tüm dünyada yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme imkanı sağlayan sağlık yardımı ulaştıran ve dünyanın en saygın kuruluşları arasında yer alan Türk Kızılay’ının “81 İl 81 Kızılay Anaokulu” Projesi kapsamında yapımına vesile olduğu bu okulumuz çocuklarımızın iyi bir eğitim alması açısından oldukça önemli bir kazanımdır. Türkiye’nin ve Tekirdağ’ın eğitim-öğretim hedeflerine ulaşması için bunun gibi okulların sayısının artmasını temenni ediyorum.

Yardımseverlik, Türk kültürünün önemli yapıtaşlarından biridir. İnsanların istifade etmesi için camii, okul, medrese, çeşme yaptırmak Türk kültüründe bir gelenek olmuştur. Bu geleneği sürdüren hayırseverlerin olduğunu görmek mutluluk vericidir. Rabbim sadaka-i cariyenizi kabul etsin. 

Değerli hayırseverimiz; Yaptığınız hayırla toplumumuzda iyiliklerin, güzelliklerin artmasına vesile oluyorsunuz. Yaptığınız iyiliğin başka hayırseverleri de teşvik edeceğini ümit ediyorum. 

Bu vesileyle, çocuklarımızın iyi şartlarda eğitim almasına vesile olan, onların her anlamda gelişimine katkı sağlayan başta Semiha Yıldırım Hanımefendiye, Milletvekillerimize, Türk Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can’a, Türk Kızılay İstanbul Şube Başkanı Mehmet Uğurelli’ye, bağışçı Sadık Ağca Beyefendiye ve emeği geçen diğer yetkililere teşekkürü borç biliyorum.” dedi.

Daha sonra konuşan 28. dönem TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım; "Salgın nedeniyle okullardan ayrı kalan yavrularımız inşallah uzaktan eğitim sürecine dönmezler. Çocuklarımız için özellikle maske ve mesafe kurallarına dikkat etmeliyiz. İnsana yapılan yatırım en büyük yatırımdır. İnsanımız için en büyük önceliğimiz sağlıktır. Selvi Ağca Anaokulumuz Kırklareli'den sonra bugün yaptığımız ikinci açılışımız. Edirne'de de kısa zamanda anaokulumuz açacağız. Bir öğretmen olarak Tekirdağ'da okul açmak benim için ayrı bir gurur. Bundan 93 yıl önce baş öğretmenimiz Mustafa kemal Atatürk'ün ilk dersini verdiği yerde okul açmak bam başka bir mutluluktur." dedi.

Semiha Yıldırım’ın konuşmasının ardından hediye ve plaket taktimi yapıldı.

Dua edilmesi ve kurdele kesimiyle açılış gerçekleştirildi.

Ardından Vali Aziz Yıldırım, 28. dönem TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, Vali Yıldırım’ın eşi Güllühan Yıldırım ve protokol üyeleri anaokulunu gezdi.

Anaokulu Kış Bahçesinde hatıra fidanı dikilmesinin ardından program sona erdi.

Bağış Yap